Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-09@06:23:47 GMT

آشنایی با اختلالات فشار خون، چربی خون و غلظت خون

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۹۴۶۴۱

آشنایی با اختلالات فشار خون، چربی خون و غلظت خون

در این مقاله ابتدا به طور خلاصه  فشار خون ، غلظت خون و چربی خون را بررسی کرده و سپس با راه های بهبود آن از طریق قدرت مغز ناخودآگاهمان ( تلقین ) آشنا می شویم.

آشنایی با فشار خون و درمان فشار خون بالا

هنگامی که خون در رگها جریان پیدا می کند فشاری بر دیواره رگهای خونی وارد می کند به این پرس یا فشار اصطلاحا " فشار خون " می گویند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نام دیگر فشار خون بالا را کشنده خاموش گذاشته اند!

همه ما تا حدی فشار خون داریم اما میزان آن هست که سلامت و یا عدم سلامت ما را تعیین می کند.

جالب است بدانید که فشار خون در بدن بسیار بالا و پایین می شود. به عنوان مثال وقتی که ورزش می کنیم یا هیجان شدیدی را تجربه می کنیم فشار خون مان بالا می رود و وقتی در حال استراحت هستیم فشار خون مان پایین می اید. در فشار خون بالا نیروی زیادی به جداره سرخرگ هایمان و نیز قلب وارد می شود. چنانچه فشار خون بالا درمان و کنترل نشود به مرور می تواند موجب نارسایی قلبی ، از دست دادن بینایی ، سکته و بیماری کلیه شود.

عواملی که در فشار خون موثرند به طور خلاصه شامل :

1- سن فرد : با افزایش سن احتمال بروز فشار خون بیشتر می شود.

2- سابقه خانوادگی :  ژنتیک و ارث نیز در فشار خون و کیفیت آن در طول زندگی فرد تاثیر گذار است.

3- چاقی و اضافه وزن

4- سیگار و مشروبات الکی

5 – مصرف زیاد نمک

 و ....

را می توان نام برد.

برای پیشگیری و همچنین درمان فشار خون بهتر است که  سبک زندگی سالم را پیش بگیریم و همواره ورزش و تناسب اندام مان را جدی گرفته و از غذاهای حاوی نمک کمتر تغذیه کنیم.

آشنایی با غلظت خون و درمان غلظت خون بالا

همانطور که می دانیم گلبول های قرمز خون سلول هایی هستند که تاثیر آنها در اکسیژن رسانی به بافت های بدن می باشد و کمیت آن ها بر اساس جنسیت و همچنین سن متغیر می باشند.

بیماری غلظت خون اختلالی است که در آن میزان هموگلوبین در مردان و زنان به ترتیب بالاتر از 19 یا 18 و بالاتر از 15 یا 16 است.

این اختلال به مرور زمان موجب اختلال در حرکت خون در عروق سیاهرگی ، سرخرگی و همچنین قلب خواهد شد. لذا در زمان هایی بیمار احساس گرفتگی دست و پا ناشی از لخته شدن خون و ... را می کند.

بالا بودن میزان غلظت خون می تواند علایم ذیل را در بیمار نشان دهد :

- بر افروخته شدن صورت و قرمز شدن آن

- تغییر رنگ و تیره شدن نوک انگشتان دست یا پا که اغلب پس از تحرک ایجاد می شود.

- موجب اختلالات حواسی مثل خواب آلودگی ، اختلات موقت و یا ناگهانی در دید و بینایی فرد

- احساس عدم داشتن انرژی کافی و سنگینی بیش از حد به طوریکه فرد احساس سنگینی و بیحالی و ضعف می کند.

- سردرد های غیر عادی که گه گاه بروز می کنند و فرد را آزار می دهند.

بر خلاف آن چه که اغلب افراد با دیدن خون آن را از لحاظ میزان غلظت قضاوت می کنند ، دانشمندان معتقدند که به هیچ وجه میزان غلظت خون را از طریق حواس ظاهری نمی توان درک کرد.

بهتر است برای تشخیص و یا درمان غلظت خون از آزمایشات دقیق بهره مند شد.

آشنایی با چربی خون و درمان چربی خون بالا

چربی خون را می توان افزایش میزان تری گلیسرید و یا کلسترول بیش از میزان طبیعی آن در خون نامید.

چربی خون معمولا در دو زمان افزایش پیدا می کند:

- زمانی که فراتر از نیاز سوخت و ساز بدن مواد غذایی وارد بدن شود

- زمانی که به هر دلیلی ( غالبا هم با تاثیر غیر مستقیم از غلظت خون ) در سوخت و ساز واحد های چربی بدن دچار ناهماهنگی و عدم تعادل شود.

معمولا افرادی که دچار چربی خون بالا هستند احساس گزیدگی یا بی حس شدن در خواب می کنند.

علائم و عوارض چربی خون را می توان شامل موارد زیر دانست :

 ابتدا ببینیم که افزایش چربی خون با چه بیماری هایی نیز همراه می شود :

یکی از شایع ترین بیماری هایی که در اثر این عارضه شاهد هستیم کم کاری تیروئید است . همچنین در صورت عدم  درمان چربی خون بالا موجب انواع بیماری های کلیوی و کبدی ،  بیماری های قند و انواع دیابت ، گرفتگی ها و یا سنگسازی کلیه هاست که به مرور موجب نارسایی های جدی در کلیه ها می شوند.

همچنین اعتیاد هایی که افراد به آن به مرور احساس نیاز شدید می کنند مانند نیاز به مصرف الکل یا سیگار نیز به طور غیر مستقیم ناشی از این اختلال است.

در موارد شدیدتر و حاد تر حتی احتمال سکته مغزی و یا قلبی نیز بسیا بالا می رود.

 

منبع : وبسایت سابلیمیران

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۹۴۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگران فراگیری تک فرزندی هستیم/ دیابت و فشار خون؛ تهدیدی برای گیلان

ایسنا/گیلان استاندار گیلان، با ابراز نگرانی از فراگیری تک فرزندی، خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم امکانات خوبی را در بخش بهداشت و درمان فراهم کرده است.

اسدالله عباسی امروز، ۱۹ اردیبهشت ماه در مراسم چهارمین سالگرد و جشن یکصد و سی امین کاشت حلزون شنوایی استان گیلان، با بیان اینکه جراحان حوزه گوش و حلق و بینی با کاشت حلزون به کودکان عمر دوباره می بخشند، اظهار کرد: با کاشت حلزون شنوایی آوای عواطف پدر و مادر به کودک منتقل می‌شود و جسم و جان او را می‌پروراند.

وی نشنیدن را موجب بی‌بهره بودن از زیبایی‌های طبیعت دانست و افزود: در آفرینش الهی چیزی کم نیست و تمام مشکلات ناشی از ناتوانی ما در گشودن درهای علم است، زیرا اگر درد وجود دارد، حتما درمان آن نیز وجود دارد و باید با تلاش و کوشش و شکوفایی استعدادهای بشری به درمان دردها برسیم.

استاندار گیلان با بیان اینکه یک ناشنوای مطلق با جراحی کاشت حلزون می‌تواند شنوایی خود را به دست آورد، تاکید کرد: باید به سمتی برویم که اصلا نوزادی ناشنوا به دنیا نیاید و در این راستا نیازمند پیشرفت‌های علمی هستیم.

عباسی با اشاره به حرکت پر شتاب علمی کشور در بخش‌های مختلف، خاطرنشان کرد: روزی تصور انجام عمل پیوند عضو نیز غیر ممکن بود، اما اکنون علم به این نقطه رسیده است و امیدواریم در جلوگیری از نواقص مادرزادی نیز پیشرو باشیم.

وی با تاکید بر لزوم شناسایی عوامل ژنتیکی و طبیعی و محیطی تولد نوزادان نارس و دارای نقص عضو، اضافه کرد: اگرچه کشورهای توسعه یافته در علوم پزشکی پیشگام هستند، اما ایران ما نیز دستاوردهای بی‌نظیر پزشکی دارد و توانسته خودش را به کشورهای توسعه یافته برساند.

استاندار گیلان با اشاره به درخشش استعداد ایرانی در دنیا به ویژه در بخش‌های مرتبط با علوم پزشکی و جراحی، بیان کرد: گیلان چهاردهمین قطب جراحی کاشت حلزون شنوایی بوده و می‌تواند به چند استان خدمات شنوایی را ارائه دهد؛ اگرچه در بخش بهداشت و درمان دچار عقب ماندگی های تاریخی هستیم، اما در تامین امکانات و تجهیزات هیچ‌گونه محدودیتی وجود ندارد و این آمادگی وجود دارد که زمینه توسعه مرکز کاشت حلزون استان را فراهم کنیم.

وی از رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان خواست احداث بیمارستان جنرال را با جدیت پیگیری کند و ادامه داد: از وزیر بهداشت نیز انتظار مساعدت داریم تا بتوانیم حق گیلان در بخش بهداشت و درمان را بگیریم.

عباسی همچنین به تهدید جمعیتی گیلان اشاره کرد و گفت: گیلان از نظر رشد جمعیت استان آخر بوده و در کاهش جمعیت و تک فرزندی افراطی عمل کرده؛ البته افزایش امید به زندگی موجب افزایش جمعیت سالمندان استان نیز شده است.

وی با ابراز نگرانی از فراگیری تک فرزندی، خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم امکانات خوبی را در بخش بهداشت و درمان فراهم کرده و اکنون کودکان زیر هفت سال به صورت رایگان تحت درمان قرار می‌گیرند و بیمه درمانی رایگان در دسترس همگان قرار دارد.

استاندار گیلان یکی دیگر از تهدیدات گیلان را مربوط به تغذیه و سبک زندگی دانست و متذکر شد: گیلان در حوزه غذا دارای برند جهانی بوده و خالق بیش از ۱۷۰ نوع غذای متناسب با طبع انسان است، اما امروز در دو بیماری فشار خون و دیابت، رتبه‌های بالا داریم که وضعیت مناسبی نیست.

عباسی با اشاره به اعتماد مردم به کادر بهداشت و درمان کشور، اضافه کرد: امروز وظیفه داریم فضای رسانه‌ای جامعه را به سمت فرهنگ تغذیه ببریم تا از فشار خون و دیابت جلوگیری کنیم.

وی با بیان اینکه رفع نواقص و بیماری های جسمی کودکان در کنار رشد روحی و روانی آنان معنا پیدا می‌کند، افزود: باید فرزندآوری را تبلیغ کنیم تا کودکان با مفهوم خاله و عمو و عمه و دایی و... آشنا شوند؛ امروز باید برای ترویج فرهنگ سبک زندگی و خانواده و فرزندآوری و بهداشت و پیشگیری از بیماری‌ها و... تلاش کنیم.

استاندار گیلان سلامت جسم و جان را موجب ارتقاء بهره‌وری و کیفیت و رضایتمندی فرد دانست و بیان کرد: در کنار پیشگیری، توسعه امکانات درمانی را در دستور کار داریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تشخیص فشار خون بالا از روی انگشتان | بهترین راه برای کنترل فشار خون چیست؟
  • تشخیص یک بیماری از روی انگشتان
  • بهترین راه تشخیص کبد چرب | راه‌های پیشگیری از ابتلا به کبد چرب را بشناسید
  • نگران فراگیری تک فرزندی هستیم/ دیابت و فشار خون؛ تهدیدی برای گیلان
  • آشنایی با پزشکی ترمیمی
  • چطور می توان فشارخون بالا از روی انگشتان تشخیص داد؟
  • تشخیص فشارخون بالا از روی انگشتان
  • برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی و مقابله با بیماری های هاری و وبا در شهرستان میاندوآب 
  • مادران دارای ریسک بارداری بالا، در محیطی با هوای پاک سکونت کنند
  • آشنایی با روش‌های درمان زخم بستر در منزل