Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@14:18:51 GMT

اهدای خون بهترین درمان برای غلظت خونی است

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۲۵۱۶۱

اهدای خون بهترین درمان برای غلظت خونی است

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، دکتر بیژن کیخایی به تاثیر اهدای خون در کاهش غلظت خون اشاره کرد و اظهار داشت: امروزه متاسفانه حجامت به غلط جایگزین اهدای خون شده است در حالی که نباید جای اهدای خون را بگیرد چون نمی‌تواند غلظت خون را کاهش دهد.

وی با اشاره به عدم امکان اهدای خون بعد از حجامت، عنوان کرد: این گونه افراد حداقل تا سه ماه نمی توانند خون اهدا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کیخایی ادامه داد: خوزستان یکی از استان‌های تالاسمی خیز کشور است و این بیماران به دریافت مستمر خون نیاز دارند، همچنین بیماران سرطانی در بازه ای از درمان، به دریافت خون نیاز دارند.

 این فوق تخصص خون و آنکولوژی بیان کرد: با توجه به بالا بودن آمار تصادفات در خوزستان و پوشش دادن استان های همجوار و همچنین انجام اعمال جراحی، نیاز به خون همیشگی است و جایگزینی برای خون وجود ندارد که تنها از طریق اهداکنندگان تامین می شود.

وی با اشاره به برخی شرایط اهدای خون، گفت: افراد ۱۸ تا ۶۰ سال سالم و دارای وزن بالای ۵۰ کیلوگرم می‌توانند خون اهدا کنند و هر فرد می تواند حداقل هر سه ماه یک بار خون اهدا کند.

کیخایی اضافه کرد: قبل از انجام فرآیند اهدای خون بررسی های لازم از افراد انجام و در شرایط خاص، خون در اختیار بیماران نیازمند قرار می گیرد.

 یک فوق تخصص خون و آنکولوژی در خصوص برخی نگرانی ها از انتقال کرونا از طریق اهدای خون، بیان کرد: کرونا از طریق اهدای خون منتقل نمی شود و در این زمینه جای نگرانی نیست ومردم می توانند با خیال راحت نسبت به اهدای خون اقدام کنند.

وی اظهار داشت:  نیازمندان خون چشم انتظار اهداکنندگان هستند بنابراین از افرادی که توان اهدای خون دارند می خواهیم نسبت به این عمل خدا پسند و برای نجات جان بیماران اقدام کنند.

برچسب‌ها سازمان انتقال خون ایران خوزستان اهواز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان انتقال خون ایران خوزستان اهواز سازمان انتقال خون ایران خوزستان اهواز اهدای خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۵۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داروهای استنشاقی، مهم‌ترین دارو در زمینه کنترل و درمان آسم

دکتر مریم محلوجی‌راد درباره روش‌های درمانی نوین بیماری آسم گفت: داروهای استنشاقی، مهم‌ترین دارو در زمینه کنترل و درمان آسم است که سالیان سال مورد استفاده قرار گرفته‌ و نتایج خوبی برجای گذاشته‌اند. مقاومت‌هایی برای استفاده از اسپری‌های استنشاقی وجود داشت که با بهره‌ گرفتن از آموزش توانستیم در جهت رفع آن گام برداریم.

وی با بیان اینکه استفاده از عوامل «بیولوژیک» جزو روش‌های جدید درمان آسم به حساب می‌آید، گفت: استفاده از  «امالیزوماب» که در واقع یک  “Anti IgE”  است برای درمان آسم کاربرد دارد. امالیزوماب حدود دو سال است در کشور تولید شده، تجربه در مواجهه با بیماران نشان داده که اثرگذاری نمونه داخلی و خارجی این دارو یکسان است.

آموزش؛ گامی موثر در کنترل آسم

وی ادامه داد: وظیفه مراکز بهداشتی و دانشگاهی این است که به بیماران آموزش دهند و به آنها بگویند درمان فقط مصرف دارو نیست؛ بلکه شامل اجتناب از عوامل مسبب حمله آسم هم می‌شود. بیماران با بهره‌ گرفتن از آموزش باید بدانند که درمان در وهله نخست، اجتناب از عوامل محرک‌زا و گام دوم نیز استفاده از داروها است. حملات آسم با افزایش علائم سرفه، خس‌خس کردن و تنگی‌نفس شروع می‌شود و با پیش‌روی می‌تواند سبب افت اکسیژن خون‌ شود. در چنین شرایطی، بیمار باید در بیمارستان و حتی ای‌سی‌یو بستری شود. اغلب مرگ‌ومیر ناشی از آسم به علت حمله حاد آسم است که باعث تنگی نفس و کاهش اکسیژن می‌شود.  

محلوجی درباره آموزش در حوزه آسم گفت: تلاش‌هایی در زمینه آموزش آسم توسط انجمن آسم و آلرژی ایران با همکاری مرکز تحقیقات ایمونولوژی آسم و آلرژی صورت گرفته است. همایش علمی آسم هر ساله همزمان با روز جهانی این بیماری برگزار می‌شود و جدیدترین موارد مرتبط با آسم مورد بررسی قرار می‌گیرد. در کنار همایش علمی، «همایش آموزش خانواده» نیز برگزار می‌شود و نکاتی درباره بیماری آسم به بیماران و خانواده‌های آنها ارائه می‌شود. پزشکان تلاش می‌کنند که به بیماران به ویژه بیمارانی که برای نخستین‌بار به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند، نکات آموزشی لازم را ارائه دهند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • تزریق ۳.۹ میلیون فرآورده خونی به بیماران در سال ۱۴۰۲
  • اهدای ۸ سری جهیزیه در شهرستان هریس
  • داروهای استنشاقی، مهم‌ترین دارو در زمینه کنترل و درمان آسم
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • ثبت ۱۲۰۳ بیمار تالاسمی با درجات مختلف در استان اصفهان
  • صندوق بیماران خاص، سخت درمان و نادر تشکیل شد/پوشش۱۰۷گروه بیماری
  • سالانه ۳هزار بیمار به بیماران صعب العلاج گلستان اضافه می شود
  • یک آموزگار هدایای روز معلم را به کودکان سرطانی اهدا کرد
  • نیاز روزانه به ۱۵۰۰ اهداکننده خون در تهران
  • نیاز روزانه به ۱۵۰۰ اهداکننده خون در تهران / ثبت اطلاعات گروه‌های خونی نادر برای مواقع ضروری